با جهانی شدن شرکت ها و کمپانی های بزرگ در عرصه های مختلف ساخت و تولید، بهتر است که مدیران و صاحبان کسب و کار های متخلف نیز با با استاندارد های جهانی مدیریت پروژه آشنا شوند. بهره گیری از این استاندارد ها صاحبان و مجریان پروژه های مختلف را در راستای پیش برد برنامه ها و اهدافشان یاری خواهد کرد.
سازمان ها و کشور های مختلفی در دنیا استاندارد های مختلفی برای مدیریت پروزه تدوین کرده اند که در این میان ۴ استاندارد از بقیه مقبول تر و محبوب تر است:
(PMBOK( Project Management Body Of Knowledge
این استاندارد که توسط انجمن مشاوره مدیریت پروژه ی امریکا تدوین شده است از متداول ترین استاندارد های مدیریت پروژه در سراسر جهان است. پس از تدوین استاندارد PMBOK سازمان ملی استاندارد امریکا نیز آن را تائید و به عنوان استاندارد ملی امریکا در حوزه ی مشاوره مدیریت پروژه ثبت کرد.این استاندارد در ۹ بخش تدوین شده است. اما میان استاندارد تدوین شده توسط موسسه PMI و موسسه ی استاندارد تفاوت های اندکی دیده می شود. PMBOK نگاهی نظری و ANSI 99-001-2000 نگاه اجرائی تری دارد. استاندارد PMBOK نیر سالانه مور بازبینی و نظارت قرار گرفته و در صورت نیاز به ویرایش، تغییراتی در آن حاصل شده و به اطلاع اعضای PMI می رسد.
APM) Association For Project Management)
استاندارد APM توسط مرکز مطالعات مدیریتپروژه انگلستان UMISTو زیرنظر پروفسورموریس تدوین شدهاست. این استاندارد شامل هفتبخش اصلی و چهل بخش فرعی است که در هر بخش، قسمت هایی از مفاهیم بنیادین مشاوره مدیریت در آن به تفضیل شرح داده شده است. APM از رقبای مهم PMBOK است که طرفداران خاص خود را دارد.
British Standard – BS6079
استاندارد پیش رو که توسط British Standard تدوین شده است، مورد پذیرش صنعت و دولت انگلستان است. این استاندارد بیشتر برای پروژه های عمرانی که به دولت مربوط می شوند استفاده شده و دارای ۴ فاز شروع، برنامه ریزی،کنترل و نظارت و پایان پروزه است.
JPMF) Japanese Project Management Forum)
این استاندارد توسط شاخهی مدیریت پروژه انجمن مهندسی ژاپن (ENAA) تدوین شده است. این استاندارد نیز در ۴ بخش تنظیم شده ولی تفاوت عمده ای که با استاندارد های قبلی دارد، تمرکز آن بر ایجاد خلاقیت و ارزش گذاری در مشاوره مدیریت پروژه هاست. علاوه بر استاندارد های بالا، استانداردهای دیگری نیز چون استاندارد ISO 1006 تدوینشده که عمومیت استاندارد های قبلی و مقبولیت های آن را نداشته اند. برای انتخاب استاندارد مورد نظر لازم است به نوع پروژه، محیط اجرای آن، نظر مشتریان و حامیان مالی پروژه در نظر گرفته شده و با مدیرانی که در پروژه های مشابه تجربه دارند مشورت کنید.